Karolina Baeterblok flaute, traverzo flauta

KAROLINA BAETER je studirala blokflautu u klasi Valter fan Ouve na Konzervatoriji u Amsterdamu (Holandija) i traverzoflautu u klasi Bartolt Keijkena na Kraljevskom Konzervatoriju u Hagu (Holandija).

Dobitnica je nagrada na Internacionalnom Gaudeamus takmičenju za savremenu muziku (Roterdam/NL, 2003), Internacionalnom Penderecki takmičenju (Krakov/PL, 2002),  ZONTA-nagrade na Nemačkom muzičkom takmičenju (Bon/D, 2002) i višestruka dobitnica nagrada na nacionalnim muzičkim takmičenjima za muzičku omladinu Jugend musiziert  (Nemačka, 1991-1998).

Kao stalni član ansambala MAE (Amsterdam, Holandija), THE ROENTGEN CONNECTION (čiji je i osnivač) i kao solista, Karolina svira na koncertima širom Evrope.

Od 2008. sarađuje sa Agencijom za umetnički menadžment “Nymbus” (Beograd, Srbija).
Učestvovala je u snimanju više audio izdanja za muzičke izdavače "Lindoro", "Unsounds" i "Konkurrent-In the fishtank."

Na muzičkim fakultetama u Beogradu, Budimpešti i Birminghemu Karolina Baeter radi kao predavač sa studentima kompozicije i blokflaute (radionice, seminari, majstorski kursevi).

Karolina je redovno pozivana na internacionalne festivale za savremenu i ranu muziku (Aldeburgh Chamber Music Festival - 2008, Musica Antiqua Perast - 2007, Huddersfield Contemporary Music Festival - 2007, Musica Polonica Nova - 2006, Aqua Musica Amsterdam - 2004.

 

www.myspace.com/karolinabaeter
www.myspace.com/thereoentgenconnection
www.ensemble-mae.com


kliknite na sliku za uvećanje


 
na prethodnu stranu / na vrh strane

 

 

 

 

(c) Agencija "Nymbus", Beograd, 2008.